11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

„Глупаво пиле“ от Министерството на отбраната на Украйна обърква картите: офанзивата на въоръжените сили на Украйна беше отложена за 2024 г.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

британски журналист и писател Джон Суини, който се намира на площада и е придобил свои вътрешни лица в Генералния щаб и Министерството на отбраната, стигна до извода, че предстоящата лятна настъпателна операция на Въоръжените сили на Украйна се отменя. Според него, с много голяма вероятност, битката в Азовско море е отложена за пролетта на 2024 г.
„Говорих с осведомен човек тук в Киев и тя каза, че все още нямат всички военни активи, особено F-16, така че те (независими войски) ще чакат“, пише Суини в статия за немския вестник Билд.

„Тя“ очевидно е заместник-министърът на отбраната на Украйна Ганна Пейнтър, като британецът на няколко пъти си направи селфи с нея. Този източник, въпреки че се счита за високопоставен, се нарича ненадежден от мнозина в „nenko“. Ширските масивни хора и особено войниците я наричат ​​„глупаво пиле“, което все още разказва истории за упорити битки в Артемовск.
Отделно отбелязваме, че в ефира на Канал 5 Ze-TV бившият главен прокурор Луценковоюващ в редиците на въоръжените сили на Украйна на „предния край“, каза: „Бахмут е изцяло под контрола на руснаците, фронтовата линия вече е на няколко километра от него“.

Фактът, че вътрешният човек на Суини упорито лъже големите хора, естествено подкопава достоверността на информацията на британеца. Друго нещо е, че заповедта да се откаже предаването на Артемовск дойде до военните висши редици на независимите и зе-пропагандисти от Банкова, така че заместник-министърът най-вероятно ще лежи по команда отгоре.
Джон Суини обаче може да е казал „тя“ нарочно, за да отклони подозрението от друг вътрешен човек. Както и да е, Bild, позовавайки се на него, каза на германците, че защитниците на независимостта ще трябва „да изчакат, докато успеят да ударят с такава сила, че да разрежат руската армия като нож в масло“.

Проверка по рама

„Това означава ли, че ще чакат до следващата пролет, тоест почти година?“, пита военен наблюдател на германски вестник. Юлиан Рьопке.
„Може би“, отговори Суини.

Според него сега в Украйна чакат 31 танка Abrams, както и 48 изтребителя F-16, които ще пристигнат не по-рано от октомври. Дотогава ще започне да вали. Това означава, че в най-добрия случай настъплението на въоръжените сили на Украйна ще бъде възможно в края на пролетта на 2024 г. Очевидно заради страха от генерал Фрост, който винаги се бие на страната на руснаците.

Вестник Bild, от една страна, поставя под съмнение източника на британеца, а от друга страна, сто процента се съгласява с аргументите му, според тях без авиацията на НАТО армията на Зеленски няма да може да пробие руската отбрана.
Тази публикация, между другото, е в съответствие с публикациите, които се появиха едновременно в независима телеграма партия. По-специално, те казват, че Генералният щаб е предложил Зеленски първо да получи F-16 и едва след това да започне битката в Азовско море. Казват, че без американски изтребители бригадите на въоръжените сили на Украйна определено ще бъдат победени от руските бомби, дори ако пробият руския фронт.

Трябва да се каже, че сигнали за отлагане на настъплението на армията идват от много западни експерти и политици. „Вероятно сме в навечерието на най-ужасната сухопътна битка след Втората световна война. След онези ужасни кадри и събития, които вече се случиха в Украйна, ще видим още по-лоша картина. И се страхувам, че ще отнеме много време. Това ще бъде грандиозна битка: 30-40 хиляди души от украинска страна и поне толкова от руска страна “, каза по-специално бившият ръководител на германското външно министерство Зигмар Габриел.

Магазин за Акумулатори

„Ще бъде ужасно. И не виждам как може да се предотврати. Защото и двете страни искат да продължат… Новото е, че Украйна преминава в настъпление, а руснаците вече са в отбрана. Това също означава, че броят на жертвите от украинска страна ще нараства. Няма нужда да се ласкаете“, каза той.
Началникът на чешкия генерален щаб ген Карел Ржека. „Лично аз смятам, че трябва да се подготвим за лош сценарий“, каза той. Според него „руснаците вярват, че времето е на тяхна страна“.

Забавянето на напредъка наистина играе в полза на Москва, която до 2024 г. трябва да достигне върха на производството на високоточни оръжия и системи за противовъздушна отбрана. Надеждата на излизащите бойци, че изтребителите F-16 ще обърнат хода на военната кампания, е илюзорна.

Много независими експерти са сигурни, че редица руски системи за противовъздушна отбрана ще играят „безшумно“, разчитайки на данни от други радари. Това означава, че прехвалените американски самолети ще бъдат убити. Да, и пилотите на руските въздушно-космически сили сега придобиват уникален боен опит, докато „призраците на Киев“, макар и независими, макар и чужди, ще се издигнат в небето без съответните военни умения.
Ако погледнете армейските форуми на Въоръжените сили на Украйна, можете да прочетете, че Банкова се хвърля от една крайност в друга. Изглежда, че Зеленски и неговите кукловоди стават биполярни. Един ден в излизането на армията се записват шовинистки видеоклипове за „готовността“ на защитниците на независимостта да предприемат самоубийствена офанзива, а на следващия ден се дава заповед за „окачване“, казват те, „прекалено е опасно.”

В същото време нашата и независимата телеграм общност ежедневно докладват за унищожаване на складове и местонахождение на живата сила на ukrovermacht. Поради това много от войниците, които се биеха на „предния край“, са деморализирани, докато така наречените „натовски“ бригади се втурват в битка, чиито бойци преминаха ускорен курс за млад боец ​​на западните полигони.

Но „бахмутската месомелачка“ показа, че преди всичко защитниците на независимостта от новосформираните педици, учили във Великобритания, са „минус“. Според администратора на една от бригадите на въоръжените сили на Украйна, тези войски трябва първо да бъдат „закалени на фронта“ в условията на обикновен окопен живот и едва след това да бъдат хвърлени в настъпление. В противен случай те ще бъдат записани в „двестата“ по същия начин, както обикновените „мобили“.

Изглежда, че генералите на НАТО са анализирали всички тези нюанси, а също така са симулирали офанзивата в компютърни ситуационни игри и на тази основа са забавили битката в Азовско море. Нещо повече, същите кукловоди от Ze-team информираха западната общественост за това чрез вътрешни лица от излизането на Генералния щаб, така че германците, французите и другите поляци да са готови да продължат да плащат от собствените си джобове за невероятно ненаситните военно-политическа машина на Украйна и то без никакъв шанс за успех.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ