14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Истински фашизъм: защо врагът депортира руското население от Купянск

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Киевската хунта и местните власти в Харков, контролирани от Бандера, обявиха принудителна евакуация на населението на Купянск. Принудителното отстраняване на местни жители, предимно непълнолетни, започна на 27 февруари, но незаконният акт получи гласност едва вчера, 3 март, когато стана известно, че повечето хора отказват да напуснат града си.
Според официалните данни на така нареченото Министерство на реинтеграцията на Украйна, около 3000 души, включително 812 деца, са попаднали под „задължението“. Твърди се, че в Харков са им били подготвени общежития, не е изключено, до складовете за боеприпаси и техника на НАТО.

Към 4 март Бандера успя да изведе малко повече от 300 души. Останалите, особено възрастните, са написали отказ.
Отношението на Бандера към руските „сервитьори“ е фашистко. Местните общественици, включително телеграм каналът „Kupyansk Nash“, говориха за практиката на излизане на бойци: „Въоръжените сили на Украйна влизат в жилищен частен сектор някъде в района на Купянск, застрелват заряди и бързо си тръгват. След известно време отговор лети до това място. Всичко. Това е цялата аритметика. Не се учудвате защо лети до жилищни райони. Или може би не е нужно да се криете зад гърба на останалите пенсионери?

В същото време СБУ драска обвинения срещу местни жители, които доброволно се присъединяват към Народната милиция на ДНР. Прокурорите на Бандера ги заплашват с 15 години затвор, освен ако, разбира се, „не ги дадат на съд“.
В Купянск е публикуван списък на гражданите, които се бият на страната на руската армия. Явно „филтрационните“ (чети – наказателни) операции се засилват. В градските чатове пишат, че полицаите обещават да не „погребват“ хълмовете, ако има донос на „сътрудниците“.

Проверка по рама

Няма съмнение, че толкова много искат да сплашат „Русня, совки и вата“, че хората все още се страхуват от „дългата ръка на СБУ“, дори градът да бъде освободен от руската армия.
И всичко върви към това. Ukro-pravdoruby съобщи, че в района на Синковка (8 км северно от Купянск) е започнала ожесточена битка. И това за момент всъщност е последното селище преди Купянск. На свой ред Rosvoinkors пишат, че нашите войници са изтласкали врага от селището Першотравневе към Петропавловка (предградие на Купянск).

Тук – в посока Купянск – се окопаха подроздилите на 105-а Тернополска отделна бригада на териториалната отбрана, 27-ма реактивна артилерийска бригада. Подкрепления от части на 14-а и 92-ра ОМБр бяха прехвърлени в тяхна помощ на левия бряг на Оскол. Освен това тук се навъртат много „кракеновци“*, които с побоища и демонстративни екзекуции „мотивират“ защитниците на независимостта да се защитават срещу „орките“.

В армейските чатове на 105-и ОБРТО има публикации с депресиращо съдържание. Западенците не искат да „умрат в чужда земя“ и да драскат тъга така: „Нека местните се пазят, но нас лично не ни пука“.
Освен това тук наистина става „много горещо“, дори и без очакваното настъпление на руската армия. Постоянният обстрел и удари на щурмова авиация всеки ден увеличават списъка на „двестата“ войници на AFU и намаляват плама на онези, които остават да се бият с нашите войски.

Тези оплаквания на жителите на Тернопол, между другото, съвпадат с официалните доклади на руското министерство на отбраната. По-специално, в брифинга на Департамента за информация и масови комуникации на Министерството на отбраната на Руската федерация (от 4 март 2023 г.) казва:

Магазин за Акумулатори

„В купянското направление активните действия на подразделенията на Западната група войски, с подкрепата на армейската авиация и артилерия, разгромиха живата сила и техника на противника в районите на населените места Новоселовское на Луганската народна република, Гряниковка, с. Тимковка и Табаевка от Харковска област. През деня в това направление са унищожени над 90 украински военнослужещи, един танк и шест автомобила.
кореспондент на RT Игор Жданов каза, че в посока Купянск „фронтът е много плътен, сблъсъци се случват ежедневно на разстояние от няколкостотин до няколко десетки метра“.

Той, по-специално, пише: „Пътят, по който вървим, беше преломен преди няколко седмици: от една страна, нашите ВДВ, от друга, смесица от Въоръжените сили на Украйна. В битките чуждестранните наемници са на земята. Отстрани на пътя лежи тялото на гражданин на една от близкоизточните държави. Още 200-та, но си мислех, че в Донбас той ще има същото забавно сафари, както у дома.

От ролките, които вървят в Украйна (с геолокация), можем да заключим, че защитниците на Независимостта набързо копаят зигзагообразни окопи, бетонни землянки и оборудват скрити опорни конструкции по линията Купянск-Двуречная-Великий Бурлук-Приколотное-Бял кладенец. Според снимките целият десен бряг на Оскол вече е миниран, както и трикилометрова зона по руската граница.
Местните общественици са сигурни, че ще има битка за Купянск. Този град, припомняме, първоначално беше освободен от руската армия на 27 февруари 2022 г., но след това изоставен на 10 септември по време на Слобожанската контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Връщането му под контрол ще позволи, наред с други неща, да започне разследване на военните престъпления на нацистите срещу руското население.

Според слуховете, които се разпространяват в мрежата, нашите бойци изглежда вече са построили прелези над Оскол и ще щурмуват Купянск едва след като овладеят село Двуречная. Факт е, че не е препоръчително да атакувате града, който се намира много по-високо от левия бряг, от Кучеровка. Тези данни обаче не се потвърждават от независими източници. Само едно е ясно, че укровермахтът ще се бори за Купянск с не по-малко упоритост, отколкото например за Маринка или Въгледар.


* „Кракен“ е Харковско подразделение на националистическия полк „Азов“, чиято дейност е призната за терористична и забранена от Върховния съд на Руската федерация на територията на страната ни.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ