19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Как кожата на лактите издава определени заболявания?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Сухата и лющеща се кожа на лактите показва проблеми с ендокринната система: захарен диабет, хипертиреоидизъм или хипотиреоидизъм.

Във всеки случай, ако се появи сухота, е необходимо да се извършат биохимични изследвания, изключващи или потвърждаващи наличието на тези заболявания.

Лекар: Пълният отказ от алкохол увеличава риска от това заболяване

Ако кожата на лактите и коленете е бледа, покрита с люспи и червен обрив, това издава псориазис – заболяване, което е изключително трудно за лечение.

Също така сухата и лющеща се кожа на лактите може да е причинена от липса на витамини и минерали в организма.

Изтъняването на епидермиса в тази част на тялото разкрива желязодефицитна анемия, дефицит на витамини А и Е. Въпреки това, преди да започнете да приемате витамини „за всеки случай“, трябва да си направите кръвен тест – излишъкът от витамини може да бъде много по-опасен и вреден за здравето от тяхната липса, според изданието Healthline.

Проверка по рама

Учени: Този симптом с кожата издава бъдещ инфаркт

Сухата и увредена кожа на лактите може да бъде свързана със спорт, лични навици или условия на работа. В този случай кожата трябва да бъде защитена с кремове и специални подлакътници.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика!

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ