19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Канела и банани за добър сън

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Експерти съветват да похапвате определени храни, които могат да ви помогнат да имате по-добър сън.

Канелата е популярна подправка, която често се среща в печивата, а нейните термогенни свойства могат да увеличат топлината на тялото и така да увеличат шансовете ви за спокоен и дълбок сън. Добавянето на канела към чаша мляко през нощта не само ще ви стопли, но предизвикващият сън триптофан, който се съдържа в млякото, ще ви улесни да си починете.

Овесените ядки също имат предимства при прием преди лягане.

Те се разграждат бавно в тялото поради високото съдържание на трици и фибри и това бавно храносмилане освобождава топлинна енергия. Освен това тази храна съдържа и мелатонин, който подобрява съня.

Приемът на ядки преди лягане, като фъстъци, бадеми и шам фъстъци, може да повиши скоростта на метаболизма ви и да увеличи топлината на тялото, като по този начин подобрява вашия сън. В допълнение, тези ядки съдържат мелатонин, естествен хормон, който помага за контролиране на цикъла на съня и по този начин ви помага да се наспите.

Банани – тези вкусни плодове често се използват за доставяне на незабавна енергия, но експертите по съня са открили, че те също така помагат за регулиране на телесната температура. Натъпкани с витамини от група В и магнезий, бананите помагат на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези да функционират, като по този начин регулират телесната температура. Всъщност, високото съдържание на магнезий помага на мускулите да се отпуснат и успокоява тялото, така че да можете да заспите лесно.

Проверка по рама

Чаша чай от джинджифил, твърдят експерти, е традиционен лек срещу настинка, грип и кашлица. Джинджифилът е друга чудесна храна, която можете да използвате, за да отпусне вашите кръвоносни съдове и така да се радвате на дълбок сън.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ