25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Лекар: Тази диета ще ви подмлади с 11 години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според проучване, въвеждането на прости промени в начина на живот в ежедневието, включително правилната диета, може да намали биологичната ви възраст с 5 до 11 години.
Въпреки че няма универсален подход за здравословно остаряване, изследванията показват, че съществува един режим, който може да промени биологичната ви възраст само за осем седмици.

Диетата, която подмладява с 11 години само за 8 седмици 

„Въз основа на прости промени в диетата, физическата активност и съня, може да се изглеждате по-млади с цели 11 години. Въпреки че много хранителни режими елиминират или свеждат до минимум месото, то не е напълно изключено от тази диета“, казва руският диетолог д-р Василиса Пономарева.
5 храни, които водят до проблеми с хормоните

„Наблюдавайки шест здрави жени на средна възраст 58 години, изследователският екип инструктира участниците в проучването да следват диета, която включва много листни зеленчуци, семена и три порции черен дроб седмично. Също така участничките в експеримента са спортували по 30 минути пет дни в седмицата, отделяли са по седем часа на нощ за сън и са практикували две десетминутни дихателни упражнения на ден“, споделя експертът.
Резултатите показват, че тези интервенции намаляват биологичната им възраст средно с почти пет години. Биологичната възраст на участничките в проучването е намаляла с цели 11 години по време на неговото провеждане.

Проверка по рама

Каква храна включва подмладяващата диета?

Освен това всяка жена, участвала в експеримента, е консумирала 6 порции месо, три унции черен дроб и от пет до десет яйца на седмица. Що се отнася до напитките, жените са инструктирани да пият до осем чаши вода на ден. Диетичният режим, към който те са се придържали, е бил спазван в рамките на 12-часов прозорец всеки ден, т.е. от 7:00 до 19:00 часа.
4 храни и 1 билка, които ще изчистят червата ви от всичко излишно само за седмица

Диетологът споделя, че в диетата на тези жени е било включено изобилие от зеленчуци, включително две чаши тъмнолистни зеленчуци, две чаши кръстоцветни зеленчуци и три чаши цветни зеленчуци всеки ден. Освен това те са консумирали ежедневно тиквени и слънчогледови семки, половин чаша горски плодове и половина чаена лъжичка розмарин или куркума.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ