15.7 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Милиардерски бой – Драган Шолак срещу Васил Божков: Защо няма сделка за „Левски“?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Взаимни обвинения между милиардери, а по средата е закъсалият финансово футболен „Левски“, чийто треньор Станимир Стоилов получава по 48 000 лева на месец от издъхващия тим. До нетипичната ситуация се стигна след провала на сделката между клуба и сръбския магнат Драган Шолак – собственик на „Виваком“, Нова телевизия и „Булсатком“.
Драголюб Симонович разкова ГЕРБ: Бойко страда от деменция – беше бос на „Левски“! Пожелавам му Рашков да стане главен прокурор

От компанията на Шолак обясниха, че причина за неуспешния край на преговорите е дълг на „Левски“ към „лице, попаднало под международни санкции“. Директна препратка към бившия собственик на „сините“ Васил Божков, който бе санкциониран по закона Магнитски.

Нещо повече – Шолак бе категоричен пред колегите от „Капитал“, че нито една сериозна компания няма да инвестира в клуба заради тази ситуация.
Новините Днес разкри: Мъри Стоилов лапа по 48 000 лева на месец, докато фенове спасяват „Левски“ от фалит

„Мога да ви уверя, че положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме успешно дълговете на ФК Левски и да разработим стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба, както желаят многобройните привърженици и фенове на отбора в България.

Вложихме много финансови средства за привличане на експерти, изготвяне на анализ и намиране на решение, с което да постигнем това. Но за съжаление не успяхме, заради огромния дълг и лошата структура на дълга, част от който е под международни санкции.
Обречени на провал: ГЕРБ съсипа и „Левски“ (ФАКТИТЕ)

Опитахме се да намерим правилното решение от правна гледна точка, но установихме, че такова решение не може да се намери. Невъзможно е да се инвестира в клуба при такива условия. ФК Левски, в настоящата ситуация, не би бил инвестиционна цел за нито един сериозен международен инвеститор“, се казва в изявлението на Шолак.

Проверка по рама

А отговорът от Васил Божков не закъсня.
Бизнесменът и бивш собственик на „сините“, който от няколко години се намира в Дубай, бе категоричен, че никой не го е търсил и не е водил преговори относно дълга на „Левски“ към него.

Тодор Батков-младши потвърди Новините Днес: За Мърито Стоилов „Левски“ е 48 000 лева на месец!

„Още преди съм казвал, че няма да търся пари от ПФК Левски. Не съм участвал в преговори със Sport Republic. Ако НАП е търсила нещо от Левски от името на запорираните дружества, то това не идва от мен. Тези, които най-много плачат в момента, трябваше да мислят повече навремето“, обяви отново пред „Капитал“ бившият собственик и намекна, че държавата, а не той, си търси парите.

Клубът дължи около 15 млн. лв. на фирми на Божков. От тях 8 млн. лв. са по заем за строежа на новата трибуна, а 7 млн. лв. са кредит към друга от компаниите му.
Материалът Милиардерски бой – Драган Шолак срещу Васил Божков: Защо няма сделка за „Левски“? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ