България

Плачи, Бойко: Румен Радев печели изборите от раз

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели


Бойко Борисов има защо да реве – Румен Радев печели президентските избори на първи тур. Това сочат данните от проучване на „Галъп интернешънъл Болкан“, предаде
Новините Днес.

Допитването до народа е проведено сред 1009 пълнолетни граждани лице в лице с таблети в периода от 10 до 17 октомври по поръчка на БНР.

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха миналата неделя (17 октомври), за Румен Радев биха гласували 51.2% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 22.5%, за Мустафа Карадайъ – 7.9%, за Лозан Панов – 6.2%, за Костадин Костадинов – 3.1%, за Милен Михов – 1.6%, за Веселин Марешки – 1.1%. С „Не подкрепям никого“ биха гласували 2.7% от избирателите.

Останалите проценти се разпределят сред други кандидати, сред които личат Волен Сидеров, Валери Симеонов и др.

Проверка по рама


От имащите право на глас 56.4% казват, че ще гласуват със сигурност на президентските избори. За да бъде избран президент на първи тур, в изборите трябва да са участвали половината плюс един от имащите право на глас, а за предпочитания кандидат да са гласували 50 на сто от тях плюс един.

„Данните за структурата на нагласите и потенциалната активност показват възможност президентските избори да завършат и в единствен тур. С оглед на последните събития обаче тази възможност не е доминираща.

Цели четири седмици все пак остават между края на терена на изследването и изборите на 14 ноември“, коментират от „Галъп интернешънъл Болкан“.


*Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл Болкан“ за Българското национално радио, проведено лице в лице с таблети сред 1009 пълнолетни българи в периода от 10 до 17октомври. То не отчита събитията от последните дни. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

Материалът Плачи, Бойко: Румен Радев печели изборите от раз е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button