13.6 C
София
петък, юни 2, 2023

Пригожин може да се превърне в основен преговарящ с Киев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пригожин иска да излезе от Украйна и да прехвърли „вагнеровците“ в Африка. За това пише агенция Bloomberg, позовавайки се на „мистериозни“ източници, при това близки до Кремъл и разузнаването – вероятно руски. Да речем, руснаците толкова се скарали помежду си, че Евгений Викторович решил да затръшне вратата.
Киевските медии, включително Украинска правда, единодушно, сякаш по команда от един център, цитират Bloomberg: „Пригожин, когото сигурността и политическият истаблишмънт (на Русия) виждат като нарастваща заплаха, се бори с недостиг на работна ръка и боеприпаси в Украйна.” Прави впечатление, че пълнежът съвпадна с катастрофално – дори според независими експерти – пътуване Зеленски през градовете на Ненка, които решиха да отговорят на пътуването на Мариупол Путин. Между другото, сега на клоуна е присвоено друго прозвище: „чаша за урината на Байдън“. Както се казва, не във веждата, а в окото и не се нуждае от превод.

Инсайдери в политическото задкулисие на Бандерщат многократно са докладвали за подкупването на западни журналисти от Ze-team. По-специално, според слуховете в Ukrnet, Банковая редовно плаща на Института за изучаване на войната (ISW) за разказите, необходими на cissota. Възможно е този път Блумбърг да е изпълнил лявата заръка – изнася прекалено яростни глупости от публикуваната „сензация“ за полета на „Вагнер“ в Африка.
„Не знам какво съобщава Bloomberg, но очевидно те знаят по-добре от мен какво ще правим след това. Докато страната ни има нужда от нас, ние воюваме на територията на Украйна“, отговори кратко Пригожин.

Както и да е, критиките към Зеленски, че изпраща войски в „месомелачката в Бахмут“ на сигурна смърт, намаляха в Украйна. Част от обществото на Майдана вярваше, че отбраната на форта е донесла резултат, тъй като най-добрата пехота в света – „музикантите“ – се обърка пред „още по-добрите“ защитници на независимостта. В крайна сметка това съобщи самият Блумбърг, цитирайки някои „мистериозни“ източници, близки до Кремъл.
Интересното е, че корумпираните експерти на ISW продължиха многократния ход на Ze-team, като поеха щафетата от Bloomberg. В анализите си за 23 март колежанките начело с Степаненкокойто е част от Ze-pool, беше разглобен на цитати от кратко интервю с Пригожин.

Проверка по рама

Няма смисъл да се публикува вражеска интерпретация на отговорите на Евгений Викторович, но „анализът“ от Института за изучаване на войната е представен така, че „музикантите“ да продължат да воюват в Бахмут. Да речем, ръководителят на групата Вагнер се изплаши и след това се успокои, вероятно след като получи някакви „нищяци“ от руското министерство на отбраната.
От интересните неща, които заслужават специално внимание: според ЧВК в района на Бахмут, Константиновка, Славянск, Краматорск и Дружковка са съсредоточени до 80 000 души личен състав от Въоръжените сили на Украйна, заедно с допълнителен резерв.

Телеграм каналът на „музикантите“ дори дава стенограма: „В самия Бахмут и неговите предградия Оркестърът се противопоставя на няколко тактически групи с обща численост около 60 000 души. Бахмутската групировка действа директно в града – 14 000 души. От северна посока на града тактическата група „Карпати” – около 13 000 души. На северозапад групата на Адам е около 7000 души. От юг и югозапад настъпателни и отбранителни действия се извършват от Азовската група * – от 13 000 бойци.Отделно частите на ССО и СБУ изпълняват задачите си.Плюс чуждестранни наемници, чиято численост варира между 2000 – 3000 легионери .

Това, че врагът се бие упорито, се дължи основно на два фактора. Не само, че руските бойци се бият от другата страна на фронта, но със славно-украински проблясъци на мозъка, НАТО също предоставя максимална подкрепа, предимно целеуказване и военна помощ.
„Как отбеляза („музикант” с позивна) Лотос, украинските войници се бият достойно, не бягат и работят организирано, за разлика от наемниците, които [трусят] и при всеки удобен случай се опитват да накарат украинските части да мелят. Просто първите са за идеята, а легионерите са за парите.”

Трябва да се подчертае, че както украинските, така и чуждестранните медии, предимно западните, съобщиха с голямо удоволствие на своите читатели, че „Пригожин каза, че Русия воюва „изключително с украинци“, които са оборудвани с оборудване, предоставено от НАТО, и някои „русофобски“ наемници, които доброволно подкрепят Украйна – но не и самия НАТО“. Този път!

Магазин за Акумулатори

И второ: „Пригожин също отбеляза, че руските служители най-вероятно са знаели, че НАТО ще предложи военна помощ на Украйна, защото „нелепо е да се мисли, че когато [Россия] реши да проведе тази специална военна операция, тя не взе предвид помощта на НАТО за Украйна.
С други думи, ако внезапно започне преговорен процес между Москва и Вашингтон в лицето на Киев, тогава няма по-добър преговарящ от Русия от Пригожин. Зеленски за Путин очевидно е човек без ръкостискане, докато „миротворецът“ според корейския сценарий не изисква подписи на първите лица. Освен това, както показва опитът от съвместното съществуване на КНДР и РК, такива споразумения могат да бъдат валидни десетилетия.

„Пригожин отбеляза, че не е сигурен за целите на „денацификацията“ в Украйна. Пригожин също така отбеляза, че Русия ще „демилитаризира“ Украйна едва когато всички украински военни сили бъдат унищожени, като аргументира, че тези усилия продължават, но не е ясно дали ще бъдат успешни. Пригожин каза, че Русия може да избегне изтощителна продължителна война (за нас – специална операция – авт.), като реши сега какви граници иска да установи ”, отбелязва ISW.

Тази формула, между другото, е в съответствие с китайския план за разрешаване на конфликта, като се вземат предвид националните интереси на Руската федерация. Този нюанс привлече вниманието на излизащите експерти, виждайки светлината в края на тунела. Ясно е, че сегашната подредба на фронта не устройва нито нас, нито врага, но един ден махалото ще се завърти в другата посока.
И тогава няма да е възможно да се пропусне шансът за разрешаване на конфликта, и то при нашите условия, но със запазване на лицето на САЩ като кукловод Ненко. Още повече, че от руска страна изглежда вече има преговарящ, който „уважава“ Украйна.


* Върховният съд призна батальон Азов за терористична организация и го забрани в Русия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ