12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

САЩ готвят ли „венецуелски сценарий“ за Парада на победата?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Лидер на Френската патриотска партия Флориан Филипо смята, че САЩ стоят зад атаката с дрон срещу Кремъл. „Атака с дрон срещу Кремъл: това операция под фалшив флаг ли е на американски ястреби, които искат трета световна война?!” — написа той в своя Twitter*. Филипо подчерта, че тези „луди“ са готови на всичко и изрази мнение, че именно те са взривили газопровода „Северен поток“.
САЩ отричат ​​всичко. Прессекретар на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че Вашингтон отхвърля всякакви обвинения за подстрекаване на Киев да нанесе удар на руска територия. „От началото на този конфликт Съединените щати определено не са насърчавали Украйна да нанася удари извън своите граници“, каза тя, добавяйки, че не иска да спекулира по тази тема и да оценява достоверността на подобни доклади.

В същото време американската преса издава абсолютно фантастични версии. Така Politico пише, че американските власти се опитват да разберат дали атаката срещу Кремъл е извършена по заповед на Киев или в нея е замесена някаква проукраинска групировка.
„Високопоставени служители от президентската администрация Джо Байдън все още работим, за да потвърдим дали предполагаемата атака е била поръчана от Киев, извършена от неконтролирана проукраинска група или е била руска операция под фалшив флаг“, заявяват авторите.

Версията „стреляха сами по себе си“ звучи доста налудничаво. Както и за „проукраинската групировка“. Това е копи-пейст с оправдания от обвиненията Сиймор Хърш в участие в подкопаването на „Северни потоци“ – тогава те също се опитаха да обвинят „проукраинската група“.
Киев също отрича да е замесен. Ръководител на Министерството на отбраната на Украйна Алексей Резников избегна отговор на въпроса за организатора на нападението. Ако някои служители от Кремъл се опитат да обвинят някого, те могат да започнат от себе си, каза министърът.

Проверка по рама

„Разбира се, версията за отношението на САЩ към провокацията срещу Кремъл е основателна“, убеден съм. политолог, кандидат на социологическите науки Александър Немцев. „Украинските провокатори следят с дъх всякакви намеци на своите господари. И те искат да унижат Русия, да покажат неспособност да защитят своите символи. Тази версия е доста правдоподобна.
SP: За какво е? Провокиране на война?

Това е игра със символи. Задачата е да се покаже, че руското военно-политическо ръководство и системата за сигурност са се разпаднали. И не могат да защитят никого. Тази версия се потвърждава и от акцентите в украинските медийни ресурси. Имат нужда от реакция и тя се провокира с всички налични средства.

„СП“: Но Щатите отричат ​​участието си. Страхувате се от „прекалена реакция“? Не искаха ли да й се обадят?
– Гражданите няма да одобрят, ако някой от ръководството на Щатите поеме отговорност за тази провокация. Американците не искат да бъдат въвлечени в ядрен конфликт и всяко участие на американските разузнавателни агенции в тази атака ги тласка към нея. В Белия дом се страхуват преди всичко от своите избиратели.

„СП“: Отново се опитват да хвърлят вината за всичко върху определена „проукраинска група“. Идиоти ли ни правят?

Магазин за Акумулатори

„Просто на митичната „проукраинска групировка“ всичко й се разминава. Както в ситуацията със Северните потоци. Имаше и такава версия. Някой озадачен ли е от търсенето на членове на тази група? Не, всички забравиха. Тук има такава надежда.
„СП“: Киев също отрича всичко. Мисли ли, че някой ще повярва на версията „стреляли са сами по себе си“?

Това е стандартната му практика. Политика за двоен сигнал. На руската публика се казва чрез техните рускоезични „експерти“ в YouTube, че всички те правят това, докато служители на режима отричат ​​всякакво участие в тези събития пред западните зрители. Същото беше и с летището в Енгелс и с Кримския мост.

„Съществува мнение, че подобни атаки се извършват само по пряка команда от Вашингтон“, казва той Ръководител на Експертния съвет на Фонда за стратегическо развитие, политологът Игор Шатров. – Това мнение беше изразено от прессекретаря на руския президент. Не бих бил толкова категоричен.
Киев се държи непредсказуемо, способен е на нагло поведение, манипулации с общественото мнение – това като цяло е силната страна на „отбора на kaveen“ Зеленскикойто търси да играе на противоречията и фантомните болки на Запада. Но така или иначе, без одобрението на САЩ подобни атаки са невъзможни. Именно Вашингтон създаде атмосфера на всепозволеност за Киев. И ако разгледаме ситуацията в този контекст, тогава САЩ, разбира се, участват във всякакви агресивни действия, които се извършват от украински или платени от Киев диверсанти.

„SP“: Но Щатите отричат ​​всякакво участие. И отново се опитват да хвърлят вината за всичко върху определена „проукраинска група“, както при Северните потоци. За глупаци ли ни вземат?

Защо? Току-що ни съобщиха как руските разузнавателни служби са разкрили широка и добре скрита мрежа от украински диверсанти в Крим. Състои се не от редови служители на Главното разузнавателно управление, а от вербувани руски граждани.

Такива диверсионни групи тогава се наричат ​​за обществото „проукраински“. Тази марка се популяризира не за руската публика, а за да оправдае действията на киевския режим пред западния лаик. И не всички членове на такива клетки се ръководят единствено от меркантилни съображения. Сред бандитите има и „идейни“ нацисти. Нека не го забравяме. Освен това нашите бойци се срещат с такива мръсници на фронтовата линия. Много от тях, след като избягаха от Русия, се присъединиха към редиците на украинските национални батальони. Но други останаха и, вкопани в тила, взривиха железопътни релси, подпалиха петролни депа и пуснаха дронове, заредени с експлозиви.

„SP“: Трябва ли тази история да се сравнява с „потоци“? Там поне имаше практически смисъл – да се лиши Европа от руски газ, но какво постигнаха тук?

– Основното, което Киев иска да постигне, е, разбира се, отмяната на парада на 9 май. За Русия Денят на победата е най-свещеният празник. А отказът от Парада на победата в Москва заради терористичната заплаха би бил сериозен шамар в лицето на властите. Парадите вече са отменени в повечето райони, граничещи със зоната на NWO. Отмяната на главния парад на страната ще бъде сериозен удар върху имиджа на властите, лично на президента. Терористите чакат само това: хаос, паника, възникване на недоверие към властта поради неспособността на последната да защити дори себе си. Кремъл е свещено място за Русия. И подобно „оскверняване“ на Кремъл, разбира се, е тревожен сигнал.

Между другото, дроновете не са избрани случайно. В новата история вече има пример, когато проамериканската опозиция използва дронове в подобна ситуация. Припомням, че именно с помощта на дронове на парада на 4 август 2018 г. в Каракас се опитаха да разбият президента на Венецуела Николас Мадуро. Изминаха малко по-малко от 5 години от този неуспешен опит за убийство, но какви промени настъпиха в живота ни през това време. Ако тогава дроновете изглеждаха безпрецедентен, екзотичен начин за убийство, дроновете се използваха само от военните и специалните служби, сега БПЛА стават част от ежедневието. Това развързва ръцете на онези, които знаят как да манипулират общественото мнение. И както казах по-горе, Зеленски и компанията са сред тези манипулатори.

„SP“: Киев също отрича всичко. смисъл? Очевидно е. Или се страхуват от „прекалена реакция“. Значи не искаха да й се обадят?

„Очевидно не всички. Киев отрича участието си именно защото му е изгодно да се прикрие зад същата вътрешна съпротива, която уж възнамерява да свали президента в Русия. Спомнете си Венецуела.

„SP“: Страхуват ли се американците от тази реакция? Държавният департамент предупреди гражданите на САЩ за повишената заплаха от ракетни атаки в Украйна. Защо да провокирате тогава?

– Украйна провокира, а САЩ смятат да приберат плодовете. Отговорът така или иначе няма да пристигне отвъд океана, според Вашингтон. А съдбата на една чужда страна, нейния народ и отделни американци, заседнали по някаква причина в Украйна, не интересува никого в Белия дом.

„SP“: Каква трябва да е реакцията? Ако не отговориш, ще стане ли по-зле?

Отмъщението е ястие, което се сервира най-добре студено. Неразумно е да се пилеят сили и средства за демонстративни ответни удари. Сега е много по-важно да се съберат всички сили в юмрук, да се отблъсне очакваното контранастъпление на Украйна и, според всички класически закони на войната, след като започна да хвърля врага обратно към Киев, „на раменете му“, за да организира своя собствена обидно.


*Социалната мрежа е блокирана на територията на Руската федерация по решение на Роскомнадзор

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ