България

Скандалът е огромен: Турция дава тон на българската политика и сигурност, ние вилает ли сме, или държава от ЕС?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Реджеп Ердоган май се мисли за Сюлейман Великолепни с бруталната си намеса в обществения и политическия живот на суверенна България.

През последните дни ЕС, към който принадлежим поне де юре от 2006 г., гледа безучастно как Анкара диктува изборната кампания с откритата агитация за ДПС на първия тур и със скритата помощ за ГЕРБ на балотажа, който ще определи посоката ни на развитие за следващите пет години.

Вероятно диктаторът Ердоган, когото домораслият тартор на шайката Бойко Борисов обича да копира, е повярвал, че може да дърпа конците на българската политика и да диктува работата на нашите специални служби от трона си в Анкара, местейки като пешки онези 350 000 изселници с право на глас у нас.

Първо в Новините Днес: Тонове контрабанда в рейсовете на изборните туристи от Турция, спипаха тир с цигари, МВР провали голяма наркопратка (СНИМКИ)

Проверка по рама

По смисъла на тази извратена логика султан Ердоган дори изпрати протестна нота заради рутинна операция на МВР, НАП, Агенция „Митници” и Автомобилна администрация, която имаше за цел стопиране на нелегалния трафик на стоки от Турция към България.

Както се видя, тонове контрабанда плюс цял тир нелегални цигари откри проверката на ГКПП „Капитан Андреево” по-рано днес.

Фактът, че в този момент десетки рейове с изборни туристи затапиха границата на път към секциите за балотажа утре, трябваше ли да отмени спецакцията на нашите служби, за да е доволен султанът?

Измамата на ГЕРБ: ГКПП „Капитан Андреево” се задръсти от рейсове за вота, Ердоган праща ходещи бюлетини (ГЛАСУВАЙТЕ, за да спрем мафията)

Да, ама не, акция имаше, нелегалните стоки бяха изсипани на купища, за да се видят от целия свят, дори тирът с криминално внесените цигари беше документиран и разпратен до медиите.

Така ситуацията се свежда до простата дилема дали да гоним интересите на България със стопирането на контрабандата, или да уйдисваме на акъла на Реджеп Тайип Ердоган, от когото, очевидно, наши политици се възползват доста рационално в мигове на изборно падение.

Магазин за Акумулатори

Т.е., всичко опира до въпроса ние вилает на Турция ли сме, или държава от ЕС? Отговора ни го дължи Бойко Борисов, хукнал след последната спасителна сламка преди пропадането в политическото гробище – президентския пост.

Стефан Апостолов, специално за Новините Днес

Материалът Скандалът е огромен: Турция дава тон на българската политика и сигурност, ние вилает ли сме, или държава от ЕС? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button