13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Заради филма „Барби“ розовата боя е свършила в световен мащаб

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Количеството розова боя, използвано в продукцията на филма „Барби“, е допринесло за световен недостиг.
В интервю за сп. Architectural Digest режисьорът и дизайнерът на продукцията на филмa разказват за конструкцията на почти изцяло флуоресцентно розовия Барбиленд. Шесткратно номинираната за „Оскар“ дизайнерка на филми Сара Грийнууд казва, че филмът е довел до световен недостиг на розова боя. 

Лорън Прауд – вицепрезидент на отдела по глобален маркетинг в компания „Роско“ – производителят на боите, които са били използвани в „Барби“, уточнява за всекидневника Los Angeles Times, че филмовата продукция е съвпаднала с по-мащабни световни проблеми с веригата за доставка по време на пандемията от COVID-19. За недостига е допринесло и метеорологичното време в щата Тексас в началото на 2021 г., което е повлияло на производството на ключови материали за създаването на боята. 
Излезе официалният трейлър на филма Барби с Марго Роби и Райън Гослинг (ВИДЕО)

Марго Роби и Райън Гослинг изглеждат привлекателни в розово като световноизвестните кукли Барби и Кен в новия трейлър на предстоящия иг…

В разговора в сп. Architectural Digest режисьорът на очаквания филм Грета Гъруиг обяснява, че ярко розовият нюанс е важен за „запазването на „детското“ в естетиката на „Барби“. Тя разказва още, че дизайнът на Барбиленд е вдъхновен от къщата на Едгар Кауфман в Палм Спрингс, картините на Уейн Тибо, както и филмите „Голямото приключение на Пий-Уий“ и „Един американец в Париж“. Гъруиг добавя, че не иска да забравя какво я е накарало да обича Барби в детските си години.
ОЩЕ: Създадоха първата кукла „Барби“ със Синдром на Даун

Проверка по рама

В крайна сметка сценографите осигуряват достатъчно количество боя за продукцията на филма, който беше заснет предимно в студиото на американската развлекателна компания Warner Bros. в Лийвсден, Великобритания.
Филмът с участието на Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли на куклите Барби и Кен ще дебютира в кината по света на 21 юли. В актьорския състав са още Уил Феръл, Симу Лиу, Дуа Липа, Хелън Мирън, Иса Рей, Америка Ферера, Кейт Маккинън, Майкъл Сера и Нкути Гатва, припомня БТА.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ