20.8 C
София
неделя, април 28, 2024

Продава се уникален Mercedes-Benz W126 с пробег 4 700 км

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Перфектният Mercedes-Benz W126, който виждате на снимките, е с пробег от само 4 700 километра и в момента е пуснат за продажба в eBay. Флагманският седан е производство 1985 година и до момента е имал само един собственик, който се грижи за колата и я държи в топъл гараж.

Сега този уникално запазен Mercedes се продава за сумата от 40 хиляди долара. За същата цена в САЩ може да се купи чисто нов Mercedes-Benz GLA 250 4Matic. Mercedes-ът, който се продава в Аризона, има интересна съдба. Колата е закупена от през 1985 година в Белгия и след това е внесена в САЩ.

През всичките тридесет и шест години седанът на практика не е каран, тъй като километражът е показва само 2 918 мили или 4 696 км. Въпреки това собственикът редовно подлага грижи за колата. Сервизната книжка и фактът, че седанът е запазил оригиналното си резервно колело, комплект ключове и недокоснат набор от инструменти свидетелства за уникалното му състояние.

Единствено се налага гумите да бъдат заменени – вместо фабричните са монтирани нови гуми Michelin.Иначе, както корпусът, така и интериорът на този Mercedes-Benz W126 изглеждат като нови. Хромът не е избледнял, кремавата кожа е без следи от износване, дървените вложки са в перфектно състояние, черната пластмаса е без драскотини, а двигателно отделение е като чисто ново.

Тъй като говорим за късен рестайлинг на този Mercedes-Benz 380 SEL, под капака има 3.8-литров бензинов V8 M116 двигател, който разполага с мощност 204 конски сили. Скоростната кутия е автоматична, а задвижването естествено е на задния мост.

Въпреки че 40 хиляди долара за 36-годишен седан са значителна сума, за тези пари можете да си купите нови само „малките“ Mercedes-и, като A- или B-Klasse, както и кросоувърите GLA и GLB, при това в умерени нива на оборудване.

Проверка по рама

Понякога добре поддържаните Mercedes-и W126 струват много повече. Например преди година и половина подобен седан с пробег от 46 километра се продаваше по-скъпо от нов Maybach. Така че тази покупка е особено атрактивна за богати колекционери.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ