11.1 C
София
събота, май 4, 2024

Ще успее ли старата Supra да бие новата в драг надпревара? (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Видеото отново е на драг тематика и отново е на колегите ни от CarWow. Този път един срещу друг се изправят легендарната Toyota Supra Mk4 срещу наследника разработен от BMW – Toyota Supra Mk5. След кратък тест на звука на трите автомобила и очевиден победител новата Supra е време за състезание на 402м, летящ старт и тест на спирачките.

Започваме с белия автомобил, който е от първите Toyota Supra Mk5 и разполага с 4-цилиндров 2.0-литров мотор с 258 конски сили и 400 нютон метра, предавани само към задните колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Червената Supra Mk5 разполага с 3.0-литров редови шестак с 340 конски сили и 500 нютон метра. Скоростната кутия отново е 8-степенен автомат, както и задвижването също е задно. И двете коли разполагат с Launch control, но водещият описва като проблемен и не много често сработващ, както може да се види и при първия старт.

Проверка по рама

Третият автомобил е доста рядък от гледна точка на това, че е запазен напълно заводски. Supra Mk4 разполага с 3.0-литров бензинов мотор или добре познатият 2JZ, който разполага с 320 конски сили и 441 нютон метра въртящ момент. Задвижването и тук е задно, скоростната кутия е автоматична, но с едва 4 предавки.

На теория битката изглежда между старата Supra и новата с 2.0-литров мотор, но дали това ще е така и ще успее ли старата да защити славата си срещу новите автомобили, може да видите във видеото.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ