15.2 C
София
четвъртък, май 2, 2024

Дим над Шебекино: Саботьори са намерили пролука и си проправят път под Белгород по престъпни пътища

ПРОЧЕТИ СЪЩО

През последните седмици Белгородска област се превърна във втори Донбас. Постоянният обстрел на гранични населени места от територията на Украйна и вече от ракетна артилерия, проникването на DRG и боевете по улиците на руските градове, залавянето на пленници – всичко това е преживяно от жителите на ДНР и ЛНР вече десета година. В същото време официалните доклади всъщност не казват нищо (с изключение на съобщенията за победа над друга група терористи) и ако слушате губернатора Вячеслав Гладковав региона всеки ден има пълномащабни военни действия.

„Губернаторът Гладков съобщи по официални канали, че днес са убити петима жители на Белгородска област, други 16 са ранени. Защо взехме Бахмут и го преименувахме на Артемовск? Защо десетки хиляди хора, нашите руски момчета, умират, тръгвайки към Запада? За да започнем да раздаваме стъпка по стъпка парчета от Белгородска област, нашата изконно руска земя? пита основателят на групата Вагнер Евгений Пригожин.

И главата на Чечня Рамзан Кадиров предлагани изпрати Чеченски части ще се бият с диверсанти в Белгородска област.

Според него, за да се елиминират екстремистите на руска територия, без да се навреди на цивилните и инфраструктурата, е необходим не само военен опит, но и опит в борбата с тероризма, а чеченските бойци вече са прочистили собствената си република от бандити в горските и градските райони и те също участваха в освобождаването на почти 40 населени места в ЛНР и ДНР, включително Мариупол, където се биеха с превъзхождащите по численост Бандера.

Ще помогне? Да се ​​отървем от обстрела? Какво става?

– Това, което се случва, е резултат от груба грешка от военно-политически характер – напускане на север от Харковска област, – сигурен съм военнополитически експерт Владимир Сапунов.

Проверка по рама

– Естествено, те ще стрелят, когато е възможно да се завърши не само от MLRS, но и от обикновени минохвъргачки.

Сам по себе си Белгород е много добре защитен от противовъздушна отбрана. А граничните райони, предвид близостта на Харковска област, са много трудни за защита. Гаубични снаряди по принцип не се прихващат, също така е много трудно да се справите с минохвъргачен огън. Врагът обстрелва Белгородска област толкова мощно, защото вижда заплаха от нападение срещу Харковска област. Искандерите работят мощно оттам, врагът ги търси.

„СП“: Защо не е възможно да се спрат обстрелите и набезите на ДРГ и наемниците? Те вече се прибират.

– И те ще продължат да го правят, докато не бъде създадена поне надеждна буферна зона в района на Харков. Поне. Очевидно някой наистина искаше мирни преговори и реши да изтегли войските от Харков. И хората от Шебекин ще трябва да плащат за това. Действията на противника отвличат маневрите от основните удари на територията на Запорожка област. Медийният ефект от това е огромен. Жителите на Белгородска област, които са на 300 километра от събитията, са сериозно уплашени. И имаме някои служители, които говорят за „изстискване“ от нашите територии. Това е професионализъм, как мислите?

„СП“: Кой е с бойците в региона? Наборници? Национална гвардия?

– Граничните служители на UFSB защитават границата. Националната гвардия, разбира се, също стои на контролно-пропускателните пунктове. Но на 30 километра от границата бяха създадени истински укрепени райони. Врагът го знае и използва. Много успешен.

Магазин за Акумулатори

SP: Какво мислите, че може да се направи, за да се спре това? И възможно ли е? Някои алармисти вече предричат ​​съдбата на Донбас за Белгородска област за много години…

– Има само една рецепта. Ново пътуване до Харков. Най-бруталното потискане на вражеските сили в тази посока. Чудеса не се случват. Ако врагът не бъде отдалечен от границите на Белгородска област, обстрелът ще продължи и ще се засили.

„СП“: Възможно ли е по принцип плътно затваряне на границата?

– Трябва да се затвори границата поне в района на Днепър. И основната задача трябва да бъде една изключително враждебна държава да престане да съществува.

„Основните събития се провеждат в град Шебекино“, казва Доктор по философия, гл. Катедра по социология и управление, BSTU. В.Г. Шухов Михаил Игнатов.

– Все още периодично отива в град Валуйки и Грайворонски район. Всички тези територии граничат с Украйна. Разбира се, Белгородска област е малка, както по отношение на територията, така и по отношение на населението. Следователно, въпреки че събитията не се случват изцяло в Белгород, те са много добре чути. Шебекино е само на 30 минути с кола от центъра на Белгород. Фактът, че федералните медии мълчат, изненадва много жители на Белгород. Но в мащаба на цялата страна, всички военни действия, трябва да се признае, събитията, макар и не приятни, не са достатъчно, очевидно, шумни. В същото време трябва да се разбере, че много от събитията, които вижда информационното поле на Белгородска област, се оказват фалшификати, разпространявани от CIPSO.

„SP“: Какви са настроенията на жителите на Белгород? Разбират ли какво се случва?

– Сега, когато градът е препълнен с бежанци от Шебекино, цари сериозно резервирано настроение. Много жители на Белгород помагат на жителите на Шебекин в ТАП (пунктове за временно настаняване). И мнозина просто продължават да ходят на работа. Ето какво е – който е искал да си тръгне, вече си е тръгнал. Но по отношение на разбирането, повтарям, но регионът преживява огромен брой информационни атаки. Това, разбира се, понякога е дезориентиращо. Въпреки че мнозина вече разбират, че трябва да се вярва само на официални източници.

„SP“: Някои алармисти вече предричат ​​съдбата на Донбас за Белгородска област. Има ли такива опасения? Има ли евакуация? Хората тръгват ли си? Колко масивен?

– Будителката е враг на народа. Особено ако, след като разпръсне паниката, той пусне реклами в канала си. Това са хората, които гонейки броя на абонатите правят такива изказвания. Истинското състояние на нещата, меко казано, се различава от желанията на тревожниците. Извършва се евакуация от Шебекино и Грайворон. Много деца от тези територии отиват в детски лагери, включително в Крим. Много губернатори също отговориха и настаняват жители на Шебекино и Грайворон в техните региони. Населението на градския район Шебекински е около 40 хиляди души. Грайворон е около 20 хиляди. Това е по отношение на мащаба.

„SP“: Защо Белгородска област. Но не Брянская? Къде е най-слабото място?

– Основната дължина на границата на Белгородска област минава покрай Харковска област. Изюм, Купянск, Волчанск са градовете на Харковска област, където има голяма концентрация на сили на Въоръжените сили на Украйна. Това определя Белгородска област като основна за удара.

„SP“: Как мислите, че може да се спре това? Затворете границата? Създайте буферна зона, като изтласкате врага от нея? До каква дълбочина?

– Това може да се спре само с присъединяването на Харковска и Сумска области към Русия. В противен случай терористичните атаки, а това са именно терористични атаки, няма да спрат. Или пълното унищожаване на силите на въоръжените сили на Украйна.

„SP“: Днес често се чува мнението, че ако нашите хора не бяха напуснали Сумска и Черниговска области миналата година, ако не бяха отстъпили от Харковска област, тогава всичко това нямаше да се случи. Така е? Как бандеровците успяха за толкова кратко време не само да върнат границата, но и да изследват слабостите в нея от наша страна, да подготвят не само бойците, но и подходящата инфраструктура за тях? Напускайки териториите, нашите разбраха до какво ще доведе това и военнополитическото ръководство, според вас, имаше ли план за действие в случая? Или пак отговаряме постфактум?

Има доза истина в тези забележки. Както се казва, всички сме умни със задна дата. Станалото стана. Но бързото изследване на слабостите на Бандера помогна на престъпността. Контрабандните пътеки са нещо, което не е изчезнало. Освен това активността на тяхното използване само се е увеличила. Същият Grayvoron беше атакуван по същата тази пътека. И има много от тях, както знаете. Защо не бяха унищожени и блокирани? Ето един наистина важен въпрос.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ