25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Колко често трябва да поливате чушките в градината?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Чушките са любимо допълнение към трапезата, много са полезни и предпочитани за отглеждане в градината. Наред с основните грижи за вашите чушки, важно е да имате предвид кога и как да поливате, за да се радвате на изобилие.
В тази статия ще разгледаме колко често да поливате вашите растения с пипер, като се имат предвид отделни фактори.

Колко често да поливате растенията пипер?

Има няколко факториа които трябва да вземете предвид, преди да прецените колко често да поливате пипера. Най-добрият начин да определите това е да проверите горните няколко сантиметра от почва за влага. Ако почвата е изсъхнала, дайте на растението пипер малко вода. Ако все още е влажна, отложете поливането.
Моркови в градината: Тайните за БОГАТА реколта

Поливане на разсад от чушки
Що се отнася до това колко често да поливате разсада на пипер, трябва да сте сигурни, че давате на вашето младо растение вода, от която се нуждае за ранния си растеж.

Проверка по рама

Понякога разсадът на пипера се отглежда на гроздове. Те могат да абсорбират влагата по-бързо, така че следете за влажността на почвата за тези разсад.
Добрите градинари съветват да ги поливате леко, но по-често, а не много, но рядко. Ако преполеете, може да удавите разсада. Твърде много вода наведнъж може да накара растението и да се изкорени.

Засейте ТЕЗИ растения до чушките, за да имате изобилна реколта

Планирайте да поливате разсада на вашето растение пипер на всеки няколко дни или дори всеки ден. Следете сухотата на повърхността на почвата и поръсете разсада, ако не изглежда влажна. Ако растението увяхва – значи най-вероятно му липсва вода.
Поливане на установено растение пипер

Установените растения с пипер трябва да се поливат, когато горните няколко сантиметра от почвата са сухи.

Магазин за Акумулатори

 
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ