Разследвания

Проф. Кантарджиев пенсиониран с негово съгласие, лъсват хонорари по 30 000 лв. в НОЩ

Скандал! Проф. Тодор Кантарджиев е пенсиониран от шефския пост в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) с негово знание, съгласие и съдействие, научи Narod.bg от високопоставен източник в служебното правителство.

Докато куцо и сакато скочи в защита на едни от стожерите на Националния оперативен щаб (НОЩ), сега излиза, че професорът си е тръгнал по своя воля, като до дни чакаме да научим на какъв друг ръководен пост ще бъде назначен.

Истинската причина съпартиецът на Корнелия Нинова да напусне НЦЗПБ е, че покрай пенсионирането си ще трябва да осветли паричния поток, който е получавал тайно от хунтата като член на НОЩ, а данните да бъдат предоставени на Националния осигурителен институт (НОИ).

Това е бил единственият начин да се извадят наяве сивите пари, които са прибирали ген. Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, самият проф. Кантарджиев и останалите от Щаба.

Проверка по рама

Според източникът на Narod.bg сумите са скандално високи – между 15 и 30 хиляди лева на месец. Парите са давани в плик, но срещу положен подпис от получателя.

Натали Т.: Баце й купил титлата „Модна икона” в медиите, тя му набутала приятелка да го обслужва (Разкрития по сигнал)

 

Фрапиращото е, че все още не е ясен и произходът на космическите хонорари на Щаба, създаден за да обслужва политическите мераци на мутрата Бойко Борисов.

Няма данни дали парите са от бюджета, от извънбюджетни сметки или по някоя европейска програма.

Магазин за Акумулатори

Другият абсурд е, че кешът започнал да тече още от февруари 2020, докато официално пандемията бе обявена на 13 март, т.е., Баце плащал авансово на докторите, които да ни страхуват от вируса дотам, че имаше десетки самоубийства, а хиляди българи останаха без работа заради масовите фалити в бизнеса.

Смешен наем на централата на ГЕРБ в НДК ! 83 млн. лева липсват в НДК ! ПРОВЕРКА !

 

ОБНОВЕНА 

Става страшно: Почина 20-годишен донор на органи за трансплантации в Правителствената болница

Безсрочен протест пред Съдебната палата: Вече не искат оставката, а отстраняването на Гешев

 

 

 

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button