21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Ще клекне ли? Кирил Петков свири сбор на ПП за подкрепа на Мария Габриел

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков обяви, че свиква ръководството на коалицията ПП-ДБ още днес, за да обсъдят евентуална подкрепа за правителство начело с Мария Габриел.
Това е коренна промяна в поведението на ПП. Досега лидерите на партията твърдяха, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ при никакви условия.

Това, което е накарало Кирил Петков да промени позицията си по думите му било, че харесал как Мария Габриел отговаряла на въпросите им по време на срещата в парламента в петък.
„Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди ме даже. Тя започна да отговаря на въпросите ни. Даже с емоция, а не проформа“, каза Кирил Петков в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

От думите му се разбра, че първоначално от ПП мислили да отидат и да приключат срещата, но Габриел ги изненадала с отговарянето на въпросите им.
„Помислих си колко би било ужасно следващите 4 години да имаме управление ГЕРБ – БСП – ДПС, а от друга страна имахме един човек, който искаше да отговаря на въпросите и затова не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах, че искам да поговоря с всичките ни органи, но преди да кажем твърдо „Не“, искам да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройната коалиция“, каза многозначително Кирил Петков.

Проверка по рама

Той не скри, че някои от отговорите на Мария Габриел на зададените от ПП въпроси са му харесали.
За това Кирил Петков заяви, че веднага след като излезе от студиото на бТВ ще свика съвета на коалицията ПП-ДБ.

Материалът Ще клекне ли? Кирил Петков свири сбор на ПП за подкрепа на Мария Габриел е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ