12.8 C
София
петък, април 19, 2024

9 начина как да разберем дали парфюмът ни е оригинален

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Докато е по-възможно да попаднем на фалшив парфюм, разглеждайки сергиите на пазара, повечето купувачи не подозират, че добре изработени ментета също могат да бъдат открити и в големите бюти магазини.

Купуването на фалшив парфюм не само може да ви накара да се почувствате прецaкани, но също така да навреди на здравето ви. Има няколко сигурни знака, по които може да разпознаете дали един парфюм е оригинален или не.

Вижте опаковката

Оригиналните парфюми обикновено имат целофан, който е значително тънък и е сгънат перфектно, за да може плътно да прилепне по кутията. Неправилно опакованата кутия, от друга страна, е сигурен знак за фалшив парфюм.

Проверка по рама

Перфектни краища

Ако целофанът на кутията е залепен по лош начин (“шевът” е повече от 5 мм широк, неравномерен е и има излишно лепило), тогава парфюмът не е автентичен.

Картонена опаковка

Истинската опаковка е изработена от висококачествен картон и е направена така, че да предпази шишенцето от повреда. Затова в кутията има специална конструкция, която държи парфюма.

Магазин за Акумулатори

Етикети

Вижте златния кръг. Стрелкат, която сочи на дясно, трябва винаги да е по-тъмна, отколкото тази, която сочи на ляво.

Дизайн

Някои производители на парфюми правят сходен дизайн и аромат, но винаги има разлика с оригинала.

Цветът на парфюма

Известните брандове не използват много боя в продуктите си, затова оригиналните парфюми обикновено са светли. Яркият цвят в течността е знак за фалшив парфюм.

Капачката на бутилката

Капачката на оригиналния парфюм трябва винаги да бъде перфектно симетрична (освен ако оригиналният дизайн не е друг).

Сериен номер

Серийният номер трябва да бъде посочен на дъното на бутилката (а да не е залепен). А също така трябва да съвпада с номера на дъното на кутията.

Шишенцето

Шишенцето на оригиналния парфюм е със заоблени краища и гладка повърност.

Източник: iwoman

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ