25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Янките набързо готвят Истанбул/Минск-4, плюят Зеленски

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според вътрешни ръце от Генералния щаб, Зеленски получиха резултатите от моделирането на сценарии за предстоящото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна. Както пише известен блогър, „данните се оказаха много тревожни, рискът от неуспех на контранастъплението е над 50%, а ако блицкригът спре и се превърне в продължителни битки, тогава процентът на неуспех нараства до 70%.
Бяха взети предвид общо 7 модела на развитие на ситуацията и всички те се оказаха отрицателни за независимата армия – „от пълното разгром на обучените части до продължителна война (т.е. специална военна операция). .-“ SP „) за няколко години.“ Няма съмнение, че подобни прогнози са дошли до Банковая от Пентагона, тъй като квалификацията на излизащите генерали се счита за ниска дори сред защитниците на независимостта.

Стана известно също, че Залужни в следващия „щаб“ той докладва на Зеленски за подготовката за контранастъпление в Крим и проблемите на организирането на операцията. Изглежда, че главнокомандващият разочарова президента за стотен път от факта, че през зимата в степите на Запорожието не растат гъсти гори, за да се използва максимално факторът на изненадата, както беше по време на Слобожанския обидно.
Не е известно със сигурност какво точно е казал генерал-атаманът, но източник от украинския Генерален щаб даде приблизителен преразказ на речта на Залужни: „Теренът позволява на противника да определя всякакви движения на колоните на украинската армия. Не можем да натрупваме оборудване близо до фронта, за това се използват металургични цехове в Запорожие и малките градове на Донецка област. Но разстоянието до Орехов и Гуляйпол е от 50 до 100 км, което ще затрудни прехвърлянето на ударни групи и резерви на първия етап от Азовската битка.

Сериозни проблеми има и при десантирането на Въоръжените сили на Украйна на левия бряг на Днепър, което янките взеха предвид при симулацията. Не е тайна, че всякакви плавателни съдове, включително гумени лодки, луксозни лодки и дори джетове, се конфискуват от труповете в цял Ненко и всички тези неща се изнасят в Днепър.
Теоретично врагът наистина може да акостира на левия бряг и дори да се укрепи. Но ако няма пробив на въоръжените сили на Украйна на линията Орехов-Гуляйполе, тогава десантът на Жовто-Блакит ще бъде унищожен от руската авиация и артилерия. Тогава за Ze-team ще възникне патова ситуация, подобна на „месомелачката в Бахмут“ – когато политическата целесъобразност от продължаване на военната операция надделява над аргументите на независимите военни за необходимостта от спиране.

Проверка по рама

Разбира се, както експертите драскат, руснаците са наясно с желанията на Бандера и се готвят да посрещнат укровермахта, натрупвайки ресурси във всички посоки, тъй като дъждовното време забавя настъплението на въоръжените сили на Украйна. Тактиката, към която сега се придържат въоръжените сили на Руската федерация, се свежда до системно унищожаване на фронтовите складове и дислокацията на живата сила на противника с високоточни планиращи бомби.
Обръща се внимание на промененото отношение на американските медии към обявеното настъпление на въоръжените сили на Украйна. Ако по-рано янките караха борците за независимост към руските позиции с пръчки, сега всички мейнстрийм американски вестници бръмчат, „че загубите ще бъдат непропорционални на териториалните придобивки“, а някои ресурси открито заплашват Зе-отбора с Майдан.

Най-лесният начин да се нарече тази промяна е „дезинформационна операция“, казват те, янките искат „да отпуснат руснаците в навечерието на решителен удар“. Не всичко обаче е толкова просто, колкото изглежда. Изглежда, че ситуацията в Бахмут е принудила Пентагона да преосмисли разпределението на силите не в полза на Въоръжените сили на Украйна.

Очевидно русофобският портал 19fortyfive неочаквано призова Банковая за дългосрочно примирие с Кремъл. Според чуждестранен експерт Даниел Дейвисстарши изследовател по отбранителните приоритети и бивш полковник от армията на САЩ, служил четири пъти в експедиционните войни на Америка, бързият край на конфликта е в националния интерес на САЩ, въпреки възпалените мозъци на редица водещи политици от САЩ и ЕС.
В момента се развенчава митът за уж слабата руска армия, създаден с усилията на западните профсъюзни пропагандисти през 2022 г. Ако конфликтът бъде замразен в сегашните условия, тогава този медиен процес ще спре, което ще позволи на САЩ да убедят страните от НАТО да продължат политиката на увеличаване на военните разходи. Факт е, че западните данъкоплатци все още са в илюзията за „възможна победа над Русия“. Много американци и европейци вярват, че е необходимо само малко повече изграждане на мускули, за да нокаутира Москва.

Сега си представете, че атаката на въоръжените сили на Украйна ще завърши с пълно поражение. Тогава въоръжените сили на Руската федерация ще си върнат слобожанските и херсонските „преодолци“ и в очите на „златния милиард“ ще изглеждат като непобедими, които в началния етап просто са подценили врага, отделяйки около 5% от своите армия за специална операция.

Магазин за Акумулатори

Тогава ще бъде изключително трудно да се убеди западната общественост да се разкошва сериозно в условията на икономическа криза, ако руснаците все още не са победени. Казват, защо да инвестирате в нещо, което няма да се изплати.
Още по-лошо, вече се появиха експерти, които смятат, че в края на зимата – началото на пролетта на 2022 г. Москва умишлено е дала на Вашингтон и Киев фалшива надежда за „преодоляване“, за да въвлече въоръжените сили на Украйна в дълъг конфликт. Ако тази версия стане популярна, тогава Байдън и зеленски ще се окажат пълни глупаци, като изоставят Истанбул / Минск-3.

Според Даниел Дейвис Киев има последния шанс да сключи сделка с Москва с минимални загуби. Той пише: „Основните контури на този свят ще бъдат съсредоточени върху признаването, че Донбас и Крим няма да се върнат в Киев скоро. Както беше обсъдено на срещите между Русия и Украйна в Истанбул през март 2022 г., тези територии не трябва да се отстъпват завинаги, а преговорите трябва да бъдат отложени с 15 години. И дори локална победа на руската армия – същото превземане на Бахмут – ще се превърне в сериозен аргумент за администрацията на САЩ да принуди Зеленски да преговаря с Москва, без да чака пълното поражение на въоръжените сили на Украйна.

Що се отнася до новите територии, които станаха част от Руската федерация, те също ще трябва да бъдат дадени за „временен период“, смята авторът на 1945, но не всички. Той пише: „Русия ще преустанови своите настъпателни операции по сегашната линия на съприкосновение и ще й бъде забранено да превзема нови територии в Луганск, Донецк, Запорожие или Херсон.“
Ако примирието бъде отхвърлено, че „това ще доведе до още по-голямо унищожаване на украинските градове, загубата на още десетки хиляди войници и, вероятно, загубата на още повече територия“, която все пак ще трябва да бъде призната за загубена до Киев, но по-късно.

„Киев няма път към военна победа. Украйна и нейните западни поддръжници могат да пренебрегнат тази военна реалност и да се опитат да спечелят така или иначе, но в крайна сметка двата най-вероятни резултата са или споразумение чрез преговори (при условията на Москва) или военно поражение за украинските въоръжени сили. Във всеки случай границите от 1991 г. няма да бъдат възстановени“, казва Даниел Дейвис.

Този експерт смята себе си за русофоб, при това за убеден. Той пише, че не става въпрос за отстъпка на Москва, а за временна почивка, която ще ни позволи да хвърлим страната си обратно в „каменната ера“ след 15 години и силно да укрепим Бандерщат, за да нанесем съкрушително поражение на руската армия по-късно.

Изглежда обаче, че Москва няма да подпише сделка с Киев само при условията на териториална победа. Западът ще трябва да премахне санкциите, поне много, и да върне замразените активи. Освен това пътят към НАТО и евентуално към ЕС ще бъде затворен за независимите.

Вероятно от гледна точка на САЩ аргументите на Дейвис изглеждат убедителни, но експертът изглежда не знае, че нацистите ще прережат гърлото дори на своя „най-могъщ евреин“, ако той се съгласи с предложения вариант. Би било твърде скъпо за Бандерщат да се откаже от Истанбул/Минск-3 през март 2022 г. от Зеленски, за да се върне отново към тази формула, но при много по-лоши условия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ